Ο Μέσι βρήκε... υπασπιστές στην εθνική Αργεντινής, υπάρχει... ελπίς!

×

Του Στέφανου Αβραμίδη.

"Κάποιος να τον βοηθήσει!" αυτή τη φράση... κάλεσμα σε όποιον θα μπορούσε, ή και θα έπρεπε, να είχε στηρίξει το Λιονέλ Μέσι στις, κατ' ουσίαν τρεις, προσπάθειές του, 2010,2014 και 2018, να φτάσει με την εθνική ομάδα μέχρι το τέλος του δρόμου σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν που επέλεξε ο Μιχάλης Τσόχος ως...επίκληση επαναλαμβανόμενη στο εξαιρετικό του βίντεο για το θαυματουργό Αργεντινό στην εκπομπή "Ωρα Μουντιάλ"! Η αλήθεια είναι πως όσες φορές ο, γεννημένος στο Ροσάριο πριν από 35 χρόνια και μεγαλωμένος στη Βαρκελώνη από τα 13 του, Λίο βρέθηκε πάνω στη μακράν πιο λαμπερή αλλά και απαιτητική σκηνή του ποδοσφαίρου, διαπίστωσε δυστυχώς πως έδινε παράσταση για ένα ρόλο, αν είχε μπει στο κάδρο, έστω και για λίγο, και ο υπόλοιπος θίασος πιθανότατα το νούμερο "10" της "αλμπισελέστε" θα τα είχε καταφέρει!

Ο Μέσι βρήκε υπασπιστές στην εθνική Αργεντινής, υπάρχει ελπίς!

Αυτή η...απέραντη μοναξιά τον συντροφεύει χρόνια τώρα, με αυτήν έζησε και μένει να φανεί αν με αυτήν θα..."πεθάνει", μη μου πείτε πως για κάθε ποδοσφαιριστή, πόσω μάλλον για τον, αν με ρωτάτε, καλύτερο όλων των εποχών, δε μοιάζει με μικρό...θάνατο η αποχώρηση από την ενεργό δράση, ιδίως όταν αυτή έρχεται αφήνοντας τέτοιου είδους, και αυτής της βαρύτητας, απωθημένα! Στα 35 του χρόνια, χωρίς τις δυνάμεις, τις αντοχές, ακόμα ακόμα και τις ικανότητες του παρελθόντος αλλά με τη φλόγα, το βλέπεις, το καταλαβαίνεις, το αισθάνεσαι, άσβεστη στα μάτια ο Μέσι έχει στο Μουντιάλ του Κατάρ την τελευταία του ευκαιρία! Ευκαιρία όχι να αποδείξει οτιδήποτε, προφανώς και δεν είναι, ή δε θα έπρεπε να είναι, ένα τρόπαιο, έστω και το πιο σημαντικό που κυκλοφορεί εκεί έξω, που θα τον καθορίσει, αλλά να δικαιώσει πρώτα και πάνω από όλα τον ίδιο του τον εαυτό, το ότι πετυχαίνοντας το στόχο του θα σηκώσει και μια ολόκληρη χώρα στον έβδομο ουρανό μοιάζει με το...bonus της υπόθεσης!

Μπαίνοντας στο τουρνουά οι πιθανότητες σαφώς και δεν ήταν με το μέρος του, μπορεί η Αργεντινή να έτρεχε εντυπωσιακό αήττητο σερί και να πήγαινε στη διοργάνωση ως Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής αλλά δε νομίζω πως πολλοί, βάσει ρόστερ, θα μπορούσαν να την τοποθετήσουν στο ίδιο...ύψος με Βραζιλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία κι ας....έλεγαν οι στοιχηματικές! Αυτή ακριβώς η αίσθηση...κατωτερότητας των Αργεντινών έναντι των μεγάλων αυτού του ποδοσφαιρικού κόσμου έγινε ακόμη εντονότερη μετά από τα δύο πρώτα ματς, τόσο στο...ατύχημα με τη Σαουδική Αραβία όσο και στο ευτύχημα με το Μεξικό ο Μέσι έμοιαζε και πάλι μόνος έως και αβοήθητος, ένα κάποιο φως αχνοφάνηκε στο τούνελ με την ποιότητα και την ενέργεια που...κατέθεσε στο χορτάρι ο Έντσο Φερνάντες όταν πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ματς αλλά και με την άκρως ποιοτική ενέργεια στην οποία...προέβη για να πετύχει το καταπληκτικό δεύτερο γκολ της ομάδας του!

Το φως αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει οδηγός για τη συνέχεια, το φως αυτό η αλήθεια είναι πως δυνάμωσε ακόμη περισσότερο στο 2-0 επί της Πολωνίας, αυτή τη φορά ο ηγέτης χρειάστηκε την ομάδα όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι, βλ. χαμένο πέναλτι, το γκρουπ δήλωσε "παρών"! Ο παρά τω...προέδρω Ντι Μαρία ήταν εξαιρετικός και θαρραλέος, ο Μακάλιστερ ξεπέρασε εαυτόν, μακράν τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα έστειλαν οι δύο...τους λες και υπασπιστές, στη γραμμή κρούσης ο Άλβαρεζ έδωσε όλα όσα ο Λαουτάρο μοιάζει να δυσκολεύεται εντόνως να προσφέρει, πέτυχε κι ένα καταπληκτικό γκολ, αυτή τη φορά ως βασικός ο Φερνάντες είχε, πέρα από την ασίστ στο 2-0, τρεξίματα με νόημα και ουσία, πίεση στην μπάλα, ηρεμία σε φάση κατοχής, στήριξε, όποτε χρειάστηκε, τους μεσοεπιθετικούς! Απέχει ακόμη παρασάγγας από το να κερδίσει τίτλο φαβορί αυτή η Αργεντινή αλλά μοιάζει σε πολύ καλό δρόμο για να κερδίσει, έστω, το δικαίωμα στο...όνειρο για ένα ολόκληρο έθνος αλλά και για το...λαό των "πιστών" του Λιονέλ Μέσι. Απλά θα πρέπει για όλο το υπόλοιπο τουρνουά..."Κάποιος να τον βοηθήσει!"